Synpunkter på utbildningen

MoA Lärcentrum i Stockholms stad (Älvsjö)

På MoA Lärcentrum i Stockholm kombinerar vi en gedigen erfarenhet av att utbilda, med moderna digitala verktyg och metoder. Vi erbjuder utbildningar inom vård och omsorg samt barn och fritid som gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden – i lokaler och läromiljöer som präglas av engagemang, närhet och nytänkande.

MoA Lärcentrum kan erbjuda erfaren, kunnig personal och ett väl etablerat kontaktnät för praktikplatser. Vi har vidareutvecklat utbildningarnas innehåll med digitala lösningar som filmade lektioner, kostnadsfri inläst litteratur och verktyg för distansutbildning.

Vi erbjuder utbildningar för dig som vill arbeta med människor inom vård och omsorg, barn/ungdomar inom förskola, skola eller fritidshem eller som väktare, områden med ett stort kompetensbehov på arbetsmarknaden. Utbildningens innehåll anpassas efter dina personliga förutsättningar och du får vid behov stöd av studie- och yrkesvägledare eller specialpedagog. Vi ger dig kunskap och färdigheter som efterfrågas på arbetsmarknaden, men tillsammans med oss utvecklas du också som person.

Vi är certifierade av vård- och omsorgscollege. Certifieringen sker genom samverkan mellan arbetsgivare, fackliga organisationer och utbildningar. Det är en kvalitetsstämpel för våra utbildningar som är mycket meriterande när du söker jobb efter examen. Våra yrkespaket inom vård- och omsorg och barn och fritid följer Skolverkets nationella yrkespaket för Komvux.

Vår skola har fått utmärkelsen ”Skola för hållbar utveckling” som delas ut till skolor som jobbar aktivt med frågor som rör hållbarhet.

Välkommen till en skola som känns personlig, men alltid med de stora möjligheterna nära!

Klipp om hur du söker kurser på MoA

Kontakta oss:

E-post: moa.alvsjo@moa-larcentrum.se

Växel: 010-207 06 01

Öppettider för växel: måndag – fredag kl. 08.00 – 16.30. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

Vi har receptionen kvällsöppen mellan 17-20 tisdagar och torsdagar,

ring 08-107000 för att komma i kontakt med oss!

Prövning & validering

Du som har tidigare arbets- eller livserfarenhet kan genomgå en valideringsprocess på MoA Lärcentrum. Valideringsprocessen startar när du blir antagen som elev hos oss. Vi gör en kartläggning tillsammans med dig där vi dokumenterar tidigare betyg, intyg, arbetserfarenhet och livserfarenhet. Utifrån denna kartläggning planerar vi dina studier. Du kan validera hel eller del av kurs. Valideringen avslutas med en prövning för ett nationellt gymnasiebetyg i aktuell kurs.

Prövningstillfällen 2024,  MoA Älvsjö

V. 8 23 februari Anmälan senast 30 dagar innan.
V. 14 5 april Anmälan senast 30 dagar innan.
V. 21 24 maj Anmälan senast 30 dagar innan.
V. 39 27 september Anmälan senast 30 dagar innan.
V. 48 29 november Anmälan senast 30 dagar innan.

Välkommen att kontakta oss på: moa.alvsjo@moa-larcentrum.se för mer information.

Det är också via mail du anmäler dig för prövning. Skriv ditt fullständiga namn, hemkommun, kursen du önskar pröva i och om du har läst kursen tidigare (bifoga i så fall betyg)! Vi erbjuder endast prövning och validering i de kurser som ingår i det kursutbud vi har i din hemkommun, scrolla ner för att se vilka det är. Anmäl prövning och validering senast 30 dagar innan valt tillfälle. När du har gjort en anmälan så får du ett mejl med information om tider och hur du betalar.

Viktigt att tänka på innan prövning bokas!

En prövning i en kurs innebär att du på egen hand läser in en kurs och sedan gör en prövning på hela kursens innehåll utifrån det centrala innehållet, kursens syfte och kunskapskrav. Därefter får du ett officiellt betyg F-A. Prövningen omfattar hela kursen enligt den nationella kursplanen och testar alltså dina kunskaper mot Skolverkets nationella kursmål och betygskriterier. Dessa hittar du på skolverkets hemsida www.skolverket.se

Det är ditt eget ansvar att läsa in kursen inför prövningen. Du är själv ansvarig för att anmälan avser korrekt kurs, det kan inte ändras efter anmälan.

Vi kan rekommendera kurslitteratur men det är viktigt att använda fler källor och litteratur inför en prövning.

MoA Lärcentrum i Stockholms stad (Älvsjö) erbjuder följande utbildningar

 
Vuxenutbildning

Kombinationsutbildning till barnskötare

Utbildningen riktar sig till dig som vill kombinera studier inom barn- och fritid samtidigt som du läser Sfi och grundläggande svenska som andraspråk. Bristen på behörig personal inom barnomsorgen är idag stor och du har därmed goda chanser till jobb efter genomförd utbildning.

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Vård- och omsorgsutbildning

Vård- och omsorgsutbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med hälso- och sjukvård, psykiatri, äldreomsorg och med personer med en funktionsnedsättning.

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Hälsocoach

Under utbildningen lär du dig om hur kost, fysisk aktivitet och återhämtning påverkar vår prestationsförmåga och hälsa.

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Barn- och fritidsutbildning

Barn- och fritidsutbildningen (BF) är en yrkesutbildning som har många olika yrkesutgångar. Det är en utbildning för dig som är intresserad av att jobba med människor i olika åldrar, allt från små barn till vuxna!

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Yrkesväktarutbildning

I samarbete med BYA, Bevakningsbranschens och yrkes-och arbetsmiljönämnd, och ett antal vuxenutbildningar bedriver vi Sveriges enda yrkesväktarutbildning för vuxna. I utbildningen får du kunskap om människans beteende samt kunskap om säkerhet, bevakningsregler och rutiner i branschen.

Gå till utbildningen

På MoA Lärcentrum möts man av ett stort engagemang, mycket glädje och en stark vilja att genomföra Sveriges bästa vuxenutbildning. Hos oss är alla en viktig del av företaget och man har stora möjligheter till utveckling. Organisationen är skapad på ett modernt sätt och vi kan erbjuda mycket konkurrenskraftiga villkor i ett snabbt expanderande företag.

På vår LinkedIn och Facebook sida publicerar vi våra lediga tjänster. Följ oss och håll dig uppdaterad:

Facebook

LinkedIn

Kom i kontakt

Kontaktperson

Anneli Bergström
Verksamhetschef / Rektor

Maria Rehn
Verksamhetschef / Rektor

Telefon: 010-207 06 01
E-post:
moa.alvsjo@moa-larcentrum.se 
anneli.bergstrom@moa-larcentrum.se

MoA Lärcentrum i Stockholms stad (Älvsjö)

Gårdsväg 9, 125 30 Älvsjö