Synpunkter på utbildningen

MoA Lärcentrum i Stockholms stad (Alvik)

Här på MoA i Stockholm utbildas framtidens bästa Undersköterskor, Vårdbiträden, Barnskötare, Elevassistenter och Yrkesväktare! Vi erbjuder dig en rolig och spännande utbildning av högsta kvalitet, anpassad efter ditt eget behov, intresse och önskemål. Välj den utbildningsform som passar dig bäst just nu.

Utbildningen passar dig som vill arbeta med människor inom vård och omsorg, barn/ungdomar inom förskola, skola eller fritidshem eller som väktare. Behovet inom alla dessa områden är stort. Arbetslivet behöver dig och står redo att anställa dig efter genomförd utbildning!

På MoA Lärcentrum i Stockholm möts du av personal med stort engagemang och kompetens. Alla lärare är behöriga och har dessutom gedigen erfarenhet av undervisning av vuxna elever. Här får du även vid behov stöd av vår egen Studie- och yrkesvägledare och Specialpedagog.

Alla elever får tillgång till gratis inläst litteratur!

Våra yrkespaket Inom Vård- och Omsorg samt Barn- och Fritid följer Skolverkets Nationella yrkespaket för Komvux.

Du som läser Vård- och omsorg eller Barn- och fritid i klass studerar på vår fina skolenhet i Alvik, nära Alvikstorgs T-banestation och Tvärbanan. Våra lokaler är ändamålsenliga och utformade helt efter de utbildningar vi erbjuder. Här finns bland annat ett stort och välutrustat metodrum där du får träna dina praktiska färdigheter i skolmiljö innan du går ut på din apl.

Väljer du att läsa vår populära utbildning till Yrkesväktare, kommer din utbildning ske på vår skola i Solna Centrum. Här sker ett nära samarbete med BYA (Bevakningsbranschens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd). Efter genomförd och godkänd utbildning finns möjlighet att läsa vidare till Ordningsvakt. Läs mer om Yrkesväktarutbildningen här

När du läser yrkespaket inom Vård- och omsorg eller Barn- och fritid ingår apl (arbetsplatsförlagt lärande) som en del i utbildningen. Skolan ansvarar för att hitta och kvalitetssäkra apl-platserna. Genom Moas samverkan inom Vård- och omsorgscollege genomför vi handledarutbildningar för att du som elev ska få bästa möjliga förutsättningar att genomföra och utvecklas under din apl.

MoA Lärcentrum i Stockholm är certifierade inom Vård- och Omsorgscollege.

Det innebär att när du går en utbildning inom Vård- och omsorgscollege får du den kompetens som efterfrågas av arbetsgivaren. Du som studerar inom ett VO-College får ett diplom som visar att du har läst en certifierad utbildning som är kvalitetssäkrad genom samverkan mellan arbetsliv och utbildning. Det gör dig mycket attraktiv på arbetsmarknaden!

Sök våra utbildningar via Stockholmsstad

Just nu hos MoA

16 jun 2020

MoA Lärcentrum har anlitats i pilotprojekt för validering och utbildning

Läs hela nyheten

Prövning & validering

Du som har tidigare arbets- eller livserfarenhet kan genomgå en valideringsprocess på MoA Lärcentrum. Valideringsprocessen startar när du blir antagen som elev hos oss. Vi gör en kartläggning tillsammans med dig där vi dokumenterar tidigare betyg, intyg, arbetserfarenhet och livserfarenhet. Utifrån denna kartläggning planerar vi dina studier. Du kan validera hel eller del av kurs. Valideringen avslutas med en prövning för ett nationellt gymnasiebetyg i aktuell kurs.

Prövning

Välkommen att kontakta skolan på: moa.stockholm@moa-larcentrum.se för mer information, det är också via denna mail du anmäler dig för prövning genom att skriva ditt fullständiga namn, din hemkommun, kursen du önskar pröva i samt om du har läst kursen tidigare (i så fall bifogas betyg)! Tänk på att vi enbart erbjuder prövning och validering i de kurser som ingår i det kursutbud vi har gentemot din hemkommun. Scrolla ner för att se vilka utbildningar och kurser vi erbjuder just gentemot din hemkommun. En prövnings och validerings anmälan görs senast 30 dagar innan valt tillfälle. När du har gjort en anmälan så får du ett mejl med information om tider och hur du betalar.

Viktigt att tänka på innan prövning bokas!

En prövning i en kurs innebär att du på egen hand läser in en kurs och sedan gör en prövning på hela kursens innehåll utifrån det centrala innehållet, kursens syfte och kunskapskrav. Därefter får du ett officiellt betyg F-A. Prövningen omfattar hela kursen enligt den nationella kursplanen och testar alltså dina kunskaper mot Skolverkets nationella kursmål och betygskriterier. Dessa hittar du på skolverkets hemsida www.skolverket.se.

Det åligger alltså dig själv att läsa in kursen inför prövningen enligt kursmålen.

Vi kan rekommendera kurslitteratur men vill trycka på att det är av stor vikt att använda fler källor och litteratur inför en prövning.

 

Prövningstillfällen Stockholm våren 2020.

Inställda p g a corona-situationen. 

MoA Lärcentrum i Stockholms stad (Alvik) erbjuder följande utbildningar

 
Vuxenutbildning

Vård och omsorg

Vård- och omsorgsprogrammet riktar sig till dig som vill arbeta med hälso- och sjukvård, psykiatri, äldreomsorg och med personer med en funktionsnedsättning.

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Yrkesväktarutbildning

I samarbete med BYA, Bevakningsbranschens och yrkes-och arbetsmiljönämnd, och ett antal vuxenutbildningar bedriver vi Sveriges enda yrkesväktarutbildning för vuxna. I utbildningen får du kunskap om människans beteende samt kunskap om säkerhet, bevakningsregler och rutiner i branschen.

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet (BF) är ett yrkesprogram som har många olika yrkesutgångar. Det är ett program för dig som är intresserad av att jobba med människor i olika åldrar, allt från små barn till vuxna!

Gå till utbildningen

På MoA Lärcentrum möts man av ett stort engagemang, mycket glädje och en stark vilja att genomföra Sveriges bästa vuxenutbildning. Hos oss är alla en viktig del av företaget och man har stora möjligheter till utveckling. Organisationen är skapad på ett modernt sätt och vi kan erbjuda mycket konkurrenskraftiga villkor i ett snabbt expanderande företag.

På vår LinkedIn och Facebook sida publicerar vi våra lediga tjänster. Följ oss och håll dig uppdaterad:

Facebook

LinkedIn

Kom i kontakt

Kontaktperson

Lotta Andersson
Verksamhetschef / Rektor

Telefon: 08-880190
E-post: lotta.andersson@moa-larcentrum.se

MoA Lärcentrum i Stockholms stad (Alvik)

Gustavslundsvägen 151 F, plan 8

167 51 Bromma (Alvik)