Synpunkter på utbildningen

Lärling vård- och omsorgsutbildning

MoA Lärcentrum i Solna

Som elev hos oss på MoA Lärcentrum kommer du att ha klassrumsundervisning 25 % av studietiden på skolan. Den övriga tiden på 75% är du ute på en arbetsplats för att verkligen lära dig yrket från grunden.

Vi har valt att ha teoretiska lektioner på skolan i en vecka/månad och att du är på lärlingsplatsen 3 veckor/månad så att du får följa arbetet på en arbetsplats hela veckor.

Vissa delmoment av kurser kommer att ligga på lärlingsplatsen och andra delmoment ligger på lektionerna. Betygsättning sker av läraren i kursen i samråd med handledare på lärlingsplatsen.

Om det skulle hända att det saknas möjligheten att genomföra ett moment på lärlingsplatsen så får du utföra momenten på skolan.

 

Vård och omsorgsutbildningen med två fördjupningar: (Du väljer en fördjupning)

Äldreomsorg/Hemtjänst är för dig som vill arbeta inom äldrevården (hemtjänst/demensboende/servicehus). Du specialiserar dig på äldres hälsa och livskvalitet och demenssjukdomar.

Funktionshinder/LSS är för dig som vill arbeta med barn, unga och vuxna med funktionshinder i deras hem, daglig sysselsättning eller på ett boende. Att göra deras vardag hanterbar, begriplig och meningsfull. Det kan till exempel vara vardagliga uppgifter så som att umgås i hemmet, laga mat och hjälpa till med personlig hygien

Utbildningen bedrivs i våra lokaler i Älvsjö på Götalandsvägen 242 (3 minuters promenad från Älvsjö station).

.

Behörighetskrav:

Grundskolebehörighet i Svenska eller Svenska som andraspråk

Utbildningen är på 1500 gymnasiepoäng och 75 veckor.

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. När du klickar på ansökningsknappen kommer du till kommunens ansökningssida.

Kursstarter 2023
Kursstart 13 februari, sista ansökningsdag 18 december
Kursstart 20 mars, sista ansökningsdag 22 februari
Kursstart 24 april, sista ansökningsdag 26 februari
Kursstart 29 maj, sista ansökningsdag 2 april

Innehåll

Se kurser och litteratur

Studieformer

 • Lärling

Lärling

Lärling innebär att utbildningen till största delen är förlagd ute på en arbetsplats och att du som elev går bredvid din handledare för att får ta del av kursernas centrala innehåll på ett naturligt sätt. 70% av din utbildning består av praktik ute på en arbetsplats med handledare. Du har tät kontakt med din handledare och din lärare och tillsammans sitter ni ofta ner i så kallade trepartssamtal för att prata om hur det går för dig i de olika kurserna ute på arbetsplatsen. 30% av din utbildning består av teori inne på skolan. Då har du undervisning i de teoretiska delarna av utbildningen. Du träffar din lärare och andra som läser samma utbildning.


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på Moa Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Administrationen för allmänna frågor:
  moa.stockholm@moa-larcentrum.se

  Studie- och yrkesvägledare för ansökan och vägledning:
  syv.stockholm@moa-larcentrum.se


  MoA Lärcentrum i Solna

  MoA Lärcentrum, Solna
  Solna torg 3
  171 45 Solna

  Telefon: 010-20 70 601

  Gå till skolsidan