Synpunkter på utbildningen

Lärling barn- och fritidsutbildning

MoA Lärcentrum i Solna

Som elev hos oss på MoA Lärcentrum kommer du att ha klassrumsundervisning 25 % av studietiden på skolan. Den övriga tiden på 75% är du ute på en arbetsplats för att verkligen lära dig yrket från grunden.

Vi har valt att ha teoretiska lektioner på skolan i en vecka/månad och att du är på lärlingsplatsen 3 veckor/månad så att du får följa arbetet på en arbetsplats hela veckor.

Vissa delmoment av kurser kommer att ligga på lärlingsplatsen och andra delmoment ligger på lektionerna. Betygsättning sker av läraren i kursen i samråd med handledare på lärlingsplatsen.

Utbildningen ger dig formell kompetens att arbeta som barnskötare inom förskolan eller andra pedagogiska verksamheter. Som barnskötare arbetar du med att ge barnen en trygg och stimulerande vistelse i förskolan. I arbetet hjälper du barnen praktiskt och kreativt, med exempelvis matning, sagoläsning, toalettbesök, utelek och tröst till ledsna barn. I arbetet ingår även att utveckla den pedagogiska verksamheten tillsammans med förskollärarna.

Utbildningen bedrivs i våra lokaler i Älvsjö.

Behörighetskrav:

Grundskolebehörighet i i svenska eller svenska som andraspråk.

Utbildningen är på 1300 gymnasiepoäng och 65 veckor

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. När du klickar på ansökningsknappen kommer du till kommunens ansökningssida.
Kursstart 13 februari, sista ansökningsdag 18 december
Kursstart 20 mars, sista ansökningsdag 22 februari
Kursstart 24 april, sista ansökningsdag 26 februari
Kursstart 29 maj, sista ansökningsdag 2 april

Innehåll

Se kurser och litteratur

Studieformer

 • Lärling

Lärling

Lärling innebär att utbildningen till största delen är förlagd ute på en arbetsplats och att du som elev går bredvid din handledare för att får ta del av kursernas centrala innehåll på ett naturligt sätt. 70% av din utbildning består av praktik ute på en arbetsplats med handledare. Du har tät kontakt med din handledare och din lärare och tillsammans sitter ni ofta ner i så kallade trepartssamtal för att prata om hur det går för dig i de olika kurserna ute på arbetsplatsen. 30% av din utbildning består av teori inne på skolan. Då har du undervisning i de teoretiska delarna av utbildningen. Du träffar din lärare och andra som läser samma utbildning.


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på Moa Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Administrationen för allmänna frågor:
  moa.stockholm@moa-larcentrum.se

  Studie- och yrkesvägledare för ansökan och vägledning:
  syv.stockholm@moa-larcentrum.se


  MoA Lärcentrum i Solna

  MoA Lärcentrum, Solna
  Solna torg 3
  171 45 Solna

  Telefon: 010-20 70 601

  Gå till skolsidan