Synpunkter på utbildningen

Vård- och omsorgsutbildning

MoA Lärcentrum i Nyköping

Ett och ett halvt års utbildning för dig som vill arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvård/ äldreomsorg, skötare inom psykiatrisk vård, boendestödjare eller personlig assistent för personer med funktionsnedsättning. I studierna ingår fältstudier och APL (arbetsplatsförlagt lärande). APL-del kan eventuellt valideras om du har arbetat inom området.

I din utbildning profilerar du dig genom att välja en inriktning utifrån vad du vill arbeta med: hälso- och sjukvård, psykiatri, funktionshinderområde eller äldreomsorg. Våra utbildningar ger dig full kompetens för yrkeslivet.

Hur du söker kurser på MoA i Stockholm

Elevberättelser om vård- och omsorgsutbildningen

Kort om utbildningen

Poäng: Upp till 1500 poäng.

Takt: Individuell studietakt.

Längd: 1,5 år.

Kursstart: Kontinuerlig.

Studieform: Distans

Studieorter: Nyköping

Förkunskaper: Svenska/svenska som andraspråk motsvarande grundskolenivå.

Kostnader: Inga förutom för vald studielitteratur.

Studiemedel: Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Jobbmöjligheter: Efter avslutad utbildning kan du bland annat arbeta som undersköterska, skötare och personlig assistent.

Behörighet

Du är behörig att söka vuxenutbildningen det år du fyller 20.

Ansökan och antagning

Du ansöker till alla våra utbildningar via din hemkommun. Mer information hittar du på din hemkommuns hemsida eller genom att välja kommun nedan, under rubriken “Ansök”.

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. När du klickar på ansökningsknappen kommer du till kommunens ansökningssida.

Innehåll

Se kurser och litteratur

Studieformer

 • Distans

 • Flex

Distans

Som distanselev läser du kurser via vår lärplattform Itslearning. I Itslearning, i respektive kursrum, lägger ansvarig lärare ut material (filmer, länkar m.m.) till kursen. I kursrummet hittar du de uppgifter som är kopplade till kursen, mål och kunskapskrav. Eleven kommer lätt i kontakt med ansvarig lärare genom en notisfunktion. Möjlighet till stöd, så kallade studieverkstäder, erbjuds på de fysiska skolor som finns i området. Eleven läser heltid eller deltid och följer den kursordning som finns i din individuella studieplan. Ansvarig lärare erbjuder även handledning via Zoom.

Flex

Flexstudier fungerar som ett mellanting mellan gruppstudier och distansstudier. Du följer ett distansupplägg med självstudier men har möjlighet till att få handledning på skolan. Däremot är några praktiska övningar obligatoriska, detta innebär att du måste komma till skolan för att genomföra dem. Ta kontakt med skolan för att höra dig för hur det exakta upplägget för flexstudier på orten fungerar.


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på Moa Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Carin Edward
  Verksamhetschef

  carin.edward@moa-larcentrum.se
  Telefon: 010-207 06 01

  MoA Lärcentrum i Nyköping

  MoA Lärcentrum
  Blommenhovsvägen 26
  611 39 Nyköping

  Telefon: 010-2070601

  Gå till skolsidan