Synpunkter på utbildningen

Lärling butikssäljare och E-handel

MoA Lärcentrum i Göteborg

Handelsbranschen har gått igenom stora förändringar den senaste tiden och efterfrågan av säljare med kunskap inom E-handel blir bara större och större. I den här utbildningen blir du butikssäljare men får också kompetens för att kunna arbeta med försäljning på nätet.

Efter genomförd utbildning kan du arbeta som säljare inom butik och E-handel.

 

Kort om utbildningen

Poäng: 800 poäng inom handel.

Takt: Heltid – 70% på en arbetsplats med handledare och 30% inne på skolan med teoretiska delar.

Kursstart: 

 • Kursstart 8 januari
  – Ansökan öppen 27 september – 24 oktober

Läs mer på Göteborgs Stads hemsida

 

Längd: ca 39 veckor

Studieform: 70% av studietiden kommer du att vara på praktik och då på en arbetsplats inom handel där du kommer att följa en handledare i det vardagliga inom handel och 30% inne på skolan med de teoretiska delarna.

Förkunskaper: Står vid ansökan hos vuxenutbildningen Göteborgs stad.

Kostnader: Du behöver ha tillgång till dator, vi använder en webbaserad lärplattform som en viktig del av undervisningen. Kostnad för litteratur tillkommer.

Studiemedel: Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Jobbmöjligheter: Efter avslutad utbildning har du stora möjligheter att arbeta som butikssäljare.

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. När du klickar på ansökningsknappen kommer du till kommunens ansökningssida.

Innehåll

Antagning: Du söker till oss på MoA Lärcentrum via din kommuns vuxenutbildning. Det är kommunen som ansvarar för ansökan och antagning. Så fort du har blivit antagen till oss kommer vi att kalla dig till en uppstart och ett första samtal med din mentor.

Individuellt mentorskap: Som elev på MoA Lärcentrum har du en mentor som du kan vända dig till när du har frågor om dina studier. Våra lärare som också är mentor har god kunskap om de kurser som ingår i den utbildning du har blivit beviljad att läsa. Tillsammans planerar ni dina studier, studietakt, studieform, möjlighet till validering och prövning mot ett nationellt gymnasiebetyg. Du och din mentor skapar och reviderar din individuella studieplan som ligger i vårt digitala elevregister. Här dokumenteras dina studier och här fyller du och din mentor på med information som gör att vi kan anpassa dina studier efter din livssituation och dina önskemål.
Innehåll: Utbildningen innehåller kurser inom praktisk marknadsföring, branschkunskap, affärsutveckling och inköpsarbete.

Examen: Efter genomförd utbildning har du stora möjligheter att få arbete som butikssäljare.

Se kurser och litteratur

Studieformer

 • Lärling

Lärling

Lärling innebär att utbildningen till största delen är förlagd ute på en arbetsplats och att du som elev går bredvid din handledare för att får ta del av kursernas centrala innehåll på ett naturligt sätt. 70% av din utbildning består av praktik ute på en arbetsplats med handledare. Du har tät kontakt med din handledare och din lärare och tillsammans sitter ni ofta ner i så kallade trepartssamtal för att prata om hur det går för dig i de olika kurserna ute på arbetsplatsen. 30% av din utbildning består av teori inne på skolan. Då har du undervisning i de teoretiska delarna av utbildningen. Du träffar din lärare och andra som läser samma utbildning.


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på Moa Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Hilda Curovac
  Verksamhetschef / Rektor

  Telefonnummer växel: 010-2070601
  hilda.curovac@moa-larcentrum.se

  MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 16.30. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

  MoA Lärcentrum i Göteborg

  Tel: 010-2070601
  Östra Hamngatan 30–34
  411 09 Göteborg

  Gå till skolsidan