Synpunkter på utbildningen

MoA Lärcentrum i Ängelholm

För tillfället går det inte att söka till vår skola i Lund.

Har du bestämt dig för vad du vill arbeta med? Eller är det kanske dags att byta bana och sadla om? Vägen till ditt nya jobb är närmare än du tror. MoA Lärcentrum har utbildningar som leder dig till dina framtida mål. Vi erbjuder en fin gemenskap och lärare med såväl hög kompetens som stort engagemang. Samtliga som undervisar hos oss har behörighet.

MoA Lärcentrum finns idag i 30 av landets kommuner. Skolan präglas av en öppen och välkomnande atmosfär. Våra värdeord är hjärtligt, inspirerat, engagerat och kvalitet. Hos oss är du som elev alltid i fokus.

I Ängelholm har vi genomfört utbildningar sedan 2015 och är idag kommunens leverantör av såväl grundläggande som allmänna gymnasiala kurser (i klass eller på distans). Vi erbjuder även yrkesutbildningar inom områden som handel, mediaproduktion, vård och omsorg samt barn och fritid. Välj kurspaket eller enstaka kurser som plockas utifrån dina behov för att komplettera tidigare utbildning/-ar. Våra distansutbildningar kan du söka till året om. Start sker inom loppet av 2-3 veckor. Klassundervisning startar var femte vecka. Kontakta SYV, Studie- och yrkesvägledning, i Ängelholm för mer information.

För oss är det självklart att anpassa utbildningen efter de behov, intressen och önskemål som du har. Tillsammans med din lärare utformas en individuell studieplan som läggs in i lärplattformen Itslearning. Där kan du på ett enkelt sätt, med personligt anpassade aktiviteter och material, följa dina framsteg under utbildningens gång. Våra utbildningar föregås av en orienteringskurs för att du ska hinna förbereda studierna samt få en introduktion i Itslearning.

Vi finns i anrika lokaler, det gamla läroverket på Östergatan 26, mitt i centrala Ängelholm. Mittemot oss ligger kommunens vuxenutbildning.

Mer information om alla utbildningar hittar du längre ner på sidan. Välj det yrke eller område som du är intresserad av och läs mer om kurser och innehåll.

Hjärtligt välkommen till MoA Lärcentrum i Ängelholm! Hos oss är det roligt att lära sig saker.

MoA Ängelholm är även certifierade av Vård- och omsorgscollage.

Just nu hos MoA

Prövning & validering

Du som har tidigare arbets- eller livserfarenhet kan genomgå en valideringsprocess på MoA Lärcentrum. Valideringsprocessen startar när du blir antagen som elev hos oss. Vi gör en kartläggning tillsammans med dig där vi dokumenterar tidigare betyg, intyg, arbetserfarenhet och livserfarenhet. Utifrån denna kartläggning planerar vi dina studier. Du kan validera hel eller del av kurs. Valideringen avslutas med en prövning för ett nationellt gymnasiebetyg i aktuell kurs.

MoA Lärcentrum i Ängelholm erbjuder följande utbildningar

  Se alla distanskurser här.

 
Vuxenutbildning

Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet riktar sig till dig som vill arbeta med hälso- och sjukvård, psykiatri, äldreomsorg och med personer med en funktionsnedsättning.

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Barn- och fritidsprogrammet

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Distanskurser

Gå till utbildningen

Kom i kontakt

Kontaktperson

Helena Andersson
TF Verksamhetschef

Telefon: 010-2070601
E-post: helena.andersson@moa-larcentrum.seMoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 16.30. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

MoA Lärcentrum i Ängelholm

Östergatan 26
262 31 Ängelholm