Synpunkter på utbildningen
16 oktober, 2017

Lund väljer MoA lärcentrum igen-2018 startar MoA barn- och fritidsutbildning

Barn- och fritid

Efter att vi fått förtroendet att driva vård-och omsorgsutbildningarna i Lund från januari 2017 så får vi yttliggare förtroendet att driva den nya barn-och fritidsutbildningen som startar prel. januari 2018.

 

I Lund likt många andra kommuner så är bristen på personal inom barnomsorgen stor. Detta vill man ändra på i Lund genom att starta upp en barn- och fritidsutbildning. Utbildningen kommer vara ca tre terminer lång och vänder sig till dig som vill arbeta med barn, men även andra yrkesinriktningar kan bli aktuella.

 

Denna utbildning betyder mycket för alla våra barn i kommunen och deras pedagogiska utvekckling varför det känns mycket meningsfullt att få leda dessa utbildningar.

Det råder också står brist på barnskötare i Lunds kommun varför det också är en mycket god arbetsmarknad för eleverna när de slutar sin utbildning säger Marina Graneskog, verksamhetschef för MoA Lärcentrum i Lund.

 

Det är ännu ej fastställa när utbildningen kommer starta eller när det är möjligt att söka till utbildningen, men håll utkik på vår webb eller på Lunds komvux hemsida, https://www.lund.se/utbildning–forskola/vuxenutbildning/ så kommer information upp där så snart det är fastställt.