Synpunkter på utbildningen
10 september, 2020

Nya utbildningsstarter och utökade strategier leder till bättre Corona-anpassad undervisning

Snart drar det igång nya utbildningsstarter på MoA Lärcentrum i Linköping, 12 oktober är det dags för nästa elevgäng att kliva in i studiernas värld. Kursstart i Corona-tider innebär att MoA Lärcentrum fortsätter att välkomna sina elever, fast i något annorlunda upplägg. Elevernas kallas som vanligt på introduktion fast i mindre grupper och skolan jobbar förebyggande med att se till att vi håller avstånd och att lokalerna hålls extra rena och fräscha. För de som ändå känner sig otrygga med att komma till skolan håller det i skrivande stund på att spelas in en introduktionsvideo till MoAs egen Youtube-kanal att istället titta påoch det finns också möjlighet att träffas via Zoom för individuella möten. 

“Vår undervisning bedrivs delvis på skolan med några elever inne i taget och delvis via Zoom för att säkra allas vår arbetsmiljö men ändå möjliggöra klassrumsundervisning som flera delvis saknade i våras, trots att vi hade lektionerna via Zoom. Utbildningen fortgår som vanligt men personalen har fått tänka i nya kreativa banor och har varit grymma på att ställa om och fokusera på att fortsätta leverera en högkvalitativ utbildning” säger Carin Edward, rektor och verksamhetschef på MoA. 

Nytt från oktoberstarten är den digitala lösningen där halva klassen kommer att finnas på plats i skolan och halva följer med via den nyinstallerade webbkameralösningen i klassrummen.  

“Vi kommer att ha ett klassrum som finns både på plats och digitalt i samma lektion, därmed tror vi att känslan av delaktighet i lektionen ökar och att det förbättrar lärtillfället. Dessa lösningar är här för att stanna och vi ser väldigt positivt på det, det ökar flexibiliteten och gynnar våra elever” avslutar Carin Edward som meddelar att det ännu är möjligt att söka för att knipa de sista platserna på utbildningarna.