Synpunkter på utbildningen
13 maj, 2019

Ny verksamhetschef på MoA för Östergötland/Sörmland!

Nästa vecka börjar Cecilia Nilsson, ”Cicci” som ny verksamhetschef för Östergötland/Sörmland på MoA Lärcentrum. Cicci återvänder därmed till MoA efter att de senaste 3 åren varit på Astar där hon arbetat som enhetschef i Linköping med bl.a SFI, handel- och administrationsprogrammet och utbildningar på anstalt, dessförinnan hade hon även uppdraget som nationell branschexpert för Barn- och fritidsprogrammet. Vi är jätteglada att Cicci väljer att komma åter till oss då hon verkligen lever våra värderingar hjärtligt, engagerat, inspirerat och med kvalité.

Med hennes gedigna bakgrund inom vuxenutbildning, både som verksamhetsansvarig och som lärare, inom bl.a. barn- och fritidsområdet och SFI kommer hon tillföra mycket till oss på MoA, säger Jens Porsgaard, VD.

 

Cicci, varför väljer du att komma tillbaka till MoA?  

-Jag har saknat att helhjärtat få fokusera på yrkesutbildningar. Att komma tillbaka till MoA för att göra detta känns som en självklarhet, det är som att komma hem! För mig är det viktigt att verka i en miljö där kvalitet och trivsel går hand i hand och det gör det här på MoA.  Jag vet att man arbetar hårt för att erbjuda utbildning av hög kvalitet och att företagets värderingar utgör en naturlig del i det dagliga arbetet, det är framgångsfaktorer för både medarbetare och elever. Det är självklart att jag vill komma tillbaka till MoA, har du en gång tillhört gemenskapen här längtar du alltid tillbaka! ❤

 

Vad är det första som du kommer fokusera på nu när du börjar?

-Att lära känna medarbetare och elever blir såklart mitt första uppdrag. Vuxenutbildningen erbjuder många möjligheter och är idag större än gymnasieskolan. Våra elever är vuxna, de har både erfarenheter och kunskaper med sig som stärker och fördjupar lärandet. Hos oss på MoA ska man mötas av lärare som på bästa sätt tar tillvara på den kompetens man har med sig för att kanske också kunna förkorta utbildningstiden. Att ytterligare öka och fördjupa kunskaperna kring validering känns därför som ett prioriterat område. Till hösten hoppas jag också på att vi ska kunna testa nya utbildningskombinationer för att ytterligare bidra till den kompetensförstärkning som behövs ute i arbetslivet idag. ?

 

Vi önskar Cicci hjärtligt välkommen åter till oss!