Synpunkter på utbildningen
2 augusti, 2018

MoA Lärcentrum byter lärplatform!

 

 

I augusti kommer vi att byta lärplattform för våra elever som läser vård och omsorg/barn och fritid.  För övriga elever kommer vi göra bytet 1 januari 2019. Vi byter nuvarande lärplattform Fronter mot Itslearning då vi vill ha en lärplattform som ligger i framkant och som uppdateras löpande med nya funktioner.

 

Lärplattformen som är både modernare och enklare att arbeta i kommer även erbjuda mer pedagogiskt uppbyggda kursrum och möjlighet att enklare titta på och följa sin studieplan. Den är även mer flexibel mellan olika plattformar och finns som app som våra elever kan ladda ner från Appstore eller Google Play vilket ökar flexibiliteten i sina studier.

 

Det finns också fördelar för lärarna i deras uppföljning och formativa återkoppling till eleverna. För att göra övergången smidig kommer det erbjudas utbildningstillfällen på plats för eleverna samt även instruktionsfilmer om Itslearnings olika funktioner tillgängliga.

 

För våra befintliga elever och nya elever som startar så finns mer information att hitta här på vår webb under respektive ort.