Synpunkter på utbildningen
7 april, 2016

MoA får beröm på årets första branschråd med väktarbolagen!

Det goda samarbetet för att utveckla vår väktarutbildning fortsätter då MoA i Jönköping har haft branschråd med väktarbolagen och vuxenutbildningen.

Det som konstaterades under branschrådet var att branschen växer med ca 6 % per år. Tjänsterna har breddat sig och mer flexibilitet kommer framöver för att möta kundernas behov. Det blir mer nischat mot tex temarondsväktare. Det diskuterades också om att kontanthantering har minskat med ca 6-7  % per år, vilket påverkar branschen också då det kan vara svårt att få tag på sökande till alla bolag eftersom de som har väktarutbildning i regionen har majoriteten redan fått arbete. Man ser ett stort tryck av att väktararbeten ökar då alla väktarbolagen just nu söker semestervikarier.

En slutsats av branschrådet var att MoA Lärcentrum och branschen kommer samarbeta ännu mer med att ta in väktare från väktarbolagen i flera kurser som gästföreläsare.

Här är ett citat från väktarbolagen:

”Innan MOA fanns fick vi gå ut på stan för att söka väktare. Det har hänt mycket genom åren med utbildningen. Genom utbildningen på MoA får vi tag på fler elever som verkligen är motiverade och som genom vårt seriösa samarbete stannar kvar i utbildningen ”.