Synpunkter på utbildningen
20 februari, 2019

Lyckad premiär för MoA’s Arbetsmarknads- och Rekryteringsmässa!

Ett stort antal privata och kommunala utförare av vård, omsorg och personlig assistans samt fackförbundet Kommunal och våra elever fyllde den 13 februari MoA Lärcentrums lokal i Linköping till bredden. Här fick arbetsgivarna möjlighet att presentera sina verksamheter och rekrytera kompetenta och engagerade nya medarbetare! Målsättningen var att matcha eleverna med en arbetsmarknad i stort behov av ny arbetskraft. Ett mål som, av utvärderingarna att döma, uppfylldes och som gav mersmak. Flera av verksamheterna gav uttryck för att denna mässa behövs i regionen och de önskade att den skulle anordnas återkommande.

-Årets mässa var den första i det här slaget, säger Helena M Källström, som är utvecklingschef på MoA Lärcentrum, men med all säkerhet inte den sista. Gensvaret från bransch och elever har varit fantastiskt och vi ser över hur vi kan skala upp denna satsning till kommande år. Vi på MoA vill engagera oss i elevernas hela utbildningsprocess, genom studietiden och ut i arbetslivet. Det gör oss till en unik utbildningsaktör.

 

MoA’s goda kontakter och ett ömsesidigt samarbete med arbetslivet gör att eleverna vet att de är anställningsbara efter utbildningen och arbetsgivare inom Vård- och omsorg, Barn- och fritid, Handel- och administration samt Yrkesväktare vet att MoA Lärcentrums elever är kunniga, engagerade och uppfyller kraven de har på sina nya medarbetare.

 

Stort tack till alla utställare och elever för att ni tillsammans gjorde mässan till en succé!