Synpunkter på utbildningen
11 december, 2015

Grattis, här kommer en tidig julklapp till dig som bor i Jönköping!

Ansökningen för väktarutbildningen i Jönköping är nu öppen igen. Du söker till vår väktarutbildning genom att ta kontakt med Vägledningscentrum i Jönköping

Ansökan är nu öppen igen för väktarutbildningen i Jönköping tom den 4 januari och ansökningarna måste göras på Vägledningscentrum då webbansökan är stängd för väktarutbildningen

Tveka inte nu utan våga investera i dig själv och sök utbildningen. Det som gör vår utbildning extra unik är att vi har en nära kontakt till branschen, vilket garanterar dig en praktikplats och goda chanser till jobb då 90 % av våra tidigare väktarelever har fått jobb. Säkra din plats, ansök nu!

I samarbete med BYA, Bevakningsbranschens och yrkes-och arbetsmiljönämnd, och ett antal kommuner bedriver vi Sveriges enda yrkesväktarutbildning för vuxna. Efterfrågan på väktare är idag stort och rekryteringsbehovet är ca 1500 väktare per år enligt BYA.

I utbildningen får du kunskap om människans beteende samt kunskap om säkerhet, bevakningsregler och rutiner i branschen. Utbildningen är godkänd av Skolverket och bevakningsbranschen. Efter avslutad och godkänd VU1, VU2 och APL utfärdas ett yrkesbevis av BYA.

Utbildningen är 3 terminer, helfart, totalt 1500 gymnasiepoäng och innehåller en praktikperiod, APL.

Väktarutbildning ska, enligt Rikspolisstyrelsens föreskrifter FAP 579-2, innehålla följande kursinnehåll VU1, VU2 och praktik 160 timmar, APL. Kursen Bevakning och Säkerhet (300 poäng) innefattar dessa avsnitt.

 

Vägledningscentrum ligger nere i centrala Jönköping, vid arbetsförmedlingen på Barnarpsgatan. De har öppet följande:

Öppettider

Måndag:    Kl 13.00-18.00

Tisdag:       Kl 10.00-13.00

Onsdag:     Kl 13.00-16.00

Torsdag:    Kl 10.00-13.00

Fredagar:   Stängt

Det går även att kontakta studie- och yrkesvägledaren Ingela Eriksson.