Synpunkter på utbildningen
26 mars, 2020

Frågor som kan uppstå med anledning av coronasituationen – här har du svaren

Hur hanterar MoA Lärcentrum höstens uppstarter?

Många orter kör digitala uppstarter, andra orter kör uppstarter i mindre grupper. Som elev blir du kallad till en tid oavsett om den är digital eller fysisk. MoA skolorna har rutiner för att förhindra smittspridning. Handsprit finns vid entré och på alla toaletter. Scheman är lagda så att alla inte har lunch och raster samtidigt. I klassrummen sitter vi på varannan plats för att hålla avstånd.

Fråga

Allt kommer inte vara som vanligt under hösten men vi återgår till viss del i skolorna. Vi har på några orter en del klassundervisning i mindre grupper, vi har handledningstillfällen som man bokar in sig på, studieverkstad som kan användas och där få hjälp att komma vidare med sina studier.

Hur studerar jag som valt klass nu under Covid-19?

Vi har filmade lektioner på vår youtube kanal, välutvecklade kursrum i Itslearning och ger lektioner på Zoom som komplement.

Vad bör elever och lärare tänka på?

Vid minsta symptom stannar vi hemma, gäller både lärare och elever.

Hur blir det med vår APL?

Våra huvudmän/kommunerna har bestämt lite olika så det kan skilja var du bor i Sverige. En del ställer in APL och andra får gå på planerad APL. Hör med din lärare i kursen hur det blir just för dig på din ort.

Hur blir det vid provskrivning?

Varje kurslärare gör bedömningen om vad som ska ersätta ditt slutprov. Fråga din kursansvariga lärare.

Hur fungerar Zoom?

Det finns nu användarhandbok som ligger i ditt info-rum i Itslearning. Din kurslärare kan också guida dig.

Vem söker CSN åt mig?

Du söker själv CSN. Titta på instruktions filmen och läs på sidan (www.csn.se) om hur du söker studiemedel, där kan du följa steg för steg hur du går tillväga.

Itslearning krånglar jag ser inte alla sidor.

Itslearning jobbar på att öka sin kapacitet. Ta det lugnt prova igen.

 

Har du frågor och funderingar är du givetvis välkommen att kontakta oss genom att ringa: 010-207 06 01, maila: info@moa-larcentrum.se eller chatta med oss på hemsidan (chatten hittar du längst ner till höger här på hemsidan).

 

Viktiga länkar:

Folkhälsomyndigheten

Krisinformation

About corona in 17 languages (1177)