Synpunkter på utbildningen

Lärling vård- och omsorgsutbildning

Som elev hos oss på MoA Lärcentrum kommer du att ha klassrumsundervisning 25 % av studietiden på skolan och 75% ute på en arbetsplats.

Vi har valt att ha teoretiska lektioner på skolan i en vecka per månad och att du är på lärlingsplatsen 3 veckor per månad så att du får följa arbetet på en arbetsplats hela veckor.

Vissa delmoment av kurser kommer att ligga på lärlingsplatsen och andra delmoment ligger på lektionerna. Betygsättning sker av läraren i kursen i samråd med handledare på lärlingsplatsen.

 

Du får välja en fördjupning av följande.

Äldreomsorg/hemtjänst är för dig som vill arbeta inom äldrevården (hemtjänst/demensboende/servicehus). Du specialiserar dig på äldres hälsa och livskvalitet och demenssjukdomar.

Funktionshinder/LSS är för dig som vill arbeta med barn, unga och vuxna med funktionshinder i deras hem, daglig sysselsättning eller på ett boende. Att göra deras vardag hanterbar, begriplig och meningsfull. Det kan till exempel vara vardagliga uppgifter så som att umgås i hemmet, laga mat och hjälpa till med personlig hygien.

Utbildningen bedrivs i våra lokaler i Älvsjö på Götalandsvägen 242 (3 minuters promenad från Älvsjö station).

Behörighetskrav:

Grundskolebehörighet i svenska eller svenska som andraspråk

Utbildningen är på 1500 gymnasiepoäng och 75 veckor

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. När du klickar på ansökningsknappen kommer du till kommunens ansökningssida. Saknas din kommun i listan?

Innehåll

Se kurser och litteratur

Studieformer

 • Lärling

Lärling

Lärling innebär att utbildningen till största delen är förlagd ute på en arbetsplats och att du som elev går bredvid din handledare för att får ta del av kursernas centrala innehåll på ett naturligt sätt. 70% av din utbildning består av praktik ute på en arbetsplats med handledare. Du har tät kontakt med din handledare och din lärare och tillsammans sitter ni ofta ner i så kallade trepartssamtal för att prata om hur det går för dig i de olika kurserna ute på arbetsplatsen. 30% av din utbildning består av teori inne på skolan. Då har du undervisning i de teoretiska delarna av utbildningen. Du träffar din lärare och andra som läser samma utbildning.


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på Moa Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Telefonnummer växel: 010-2070601

  MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 15.00. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

  MoA Lärcentrum

  Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.