Synpunkter på utbildningen

Lärling handel

Lärlingsutbildningen Handel innehåller gymnasiekurser på 600 poäng. Det ingår kurser inom praktisk marknadsföring, branschkunskap, affärsutveckling och inköp. Utbildningstiden är ca 30 veckor. Handel är ett brett område som ger dig möjlighet att gå som lärling inom den bransch som intresserar dig mest.

Kort om utbildningen

Poäng: 600 poäng

Längd: Ca 30 veckor

Studieform: Lärling

Studieorter: Göteborg

Förkunskaper: Står vid ansökan hos vuxenutbildningen Göteborgs stad

Kostnader: Inga förutom för vald kurslitteratur.

Studiemedel: Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Jobbmöjligheter: Efter genomförd utbildning har du möjlighet att få arbete som butikssäljare.

Behörighet

Står vid ansökan hos vuxenutbildningen Göteborgs stad.

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. När du klickar på ansökningsknappen kommer du till kommunens ansökningssida. Saknas din kommun i listan?

Innehåll

Antagning: Du söker till oss på MoA Lärcentrum via din kommuns vuxenutbildning. Det är kommunen som ansvarar för ansökan och antagning. Så fort du har blivit antagen till oss kommer vi att kalla dig till en uppstart och ett första samtal med din mentor.

Individuellt mentorskap: Som elev på MoA Lärcentrum har du en mentor som du kan vända dig till när du har frågor om dina studier. Våra lärare som också är mentor har god kunskap om de kurser som ingår i den utbildning du har blivit beviljad att läsa. Tillsammans planerar ni dina studier, studietakt, studieform, möjlighet till validering och prövning mot ett nationellt gymnasiebetyg. Du och din mentor skapar och reviderar din individuella studieplan som ligger i vårt digitala elevregister. Här dokumenteras dina studier och här fyller du och din mentor på med information som gör att vi kan anpassa dina studier efter din livssituation och dina önskemål.

Innehåll: Utbildningen innehåller kurser inom praktisk marknadsföring, branschkunskap, affärsutveckling och inköpsarbete.

Examen: Efter genomförd utbildning har du stora möjligheter att få arbete som butikssäljare.

Se kurser och litteratur

Studieformer

 • Lärling

Lärling

Lärling innebär att utbildningen till största delen är förlagd ute på en arbetsplats och att du som elev går bredvid din handledare för att får ta del av kursernas centrala innehåll på ett naturligt sätt. 70% av din utbildning består av praktik ute på en arbetsplats med handledare. Du har tät kontakt med din handledare och din lärare och tillsammans sitter ni ofta ner i så kallade trepartssamtal för att prata om hur det går för dig i de olika kurserna ute på arbetsplatsen. 30% av din utbildning består av teori inne på skolan. Då har du undervisning i de teoretiska delarna av utbildningen. Du träffar din lärare och andra som läser samma utbildning.


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på Moa Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Telefonnummer växel: 010-2070601

  MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 15.00. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

  MoA Lärcentrum

  Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.