Synpunkter på utbildningen

Badmästarutbildning

En badmästares arbetsuppgifter varierar mellan olika bad och kommuner. En stor del av arbetet består av att upprätthålla den allmänna säkerheten vid badet och förebyggande säkerhetsarbete, som att förutse olycksrisker vid badet eller inom badanläggningen. Du ska se till att badgästerna trivs och får den hjälp de behöver. Det ingår även bl.a. städning, försäljning, gruppträning t.ex. vattengymnastik. Badmästare är utbildad i bl.a. poollivräddning och pedagogisk simundervisning. Arbetsschemat är ofta rullande då man cirkulerar mellan olika arbetsuppgifter. Arbetet innebär också omväxlande tidiga morgnar, sena kvällar och helger.

Du kommer även att få utbildning inom L-ABCDE samt HLR, barn-HLR med flera som krävs för att kunna arbeta i ett badhus/simhall/utebad.

Utbildningen är lärlingsförlagd vilket innebär att större delen av utbildningen, ca 70% sker som praktik ute på ett badhus eller en simhall. Återstående tid, 30% är teori på skolan.

 

Se vår film om badmästarutbildningen

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. När du klickar på ansökningsknappen kommer du till kommunens ansökningssida. Saknas din kommun i listan?

Innehåll

Se kurser och litteratur

Studieformer

  • Klass

Klass

Klassrumsundervisning sker dagtid och du är schemalagd i skolan ett visst antal dagar/timmar per vecka , övrig tid studerar du hemma. I klassrumsundervisningen träffar Du en lärare vid varje lektionstillfälle. Undervisningen varieras med föreläsningar, studiebesök, praktiska övningar och diskussioner.


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på Moa Lärcentrum.




    [recaptcha]

    Kom i kontakt

    Kontaktperson

    Telefonnummer växel: 010-2070601

    MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 15.00. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

    MoA Lärcentrum

    Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.