Synpunkter på utbildningen

Studera var du vill

Naturkunskap 1a2

Naturkunskap 1a2 är en kurs på 50 poäng och den bygger på kursen Naturkunskap 1a1. Syftet med kursen är att eleven ska få en övergripande förståelse för naturvetenskapens roll för individen och samhället, lokalt och globalt. I kursen diskuteras samband mellan hälsa och livsstil i form av droger, kost, träning och konsumtion. Detta kopplas även till frågor som rör miljön. Vilken betydelse och vilka konsekvenser kan användningen av bioteknik ha på människans utveckling och på den biologiska mångfalden? Vad kan och bör vi använda de nyvunna kunskaperna i genteknik till? För att kursen ska präglas av ett naturvetenskapligt förhållningssätt ingår dessa delar i kursen. Hur formulerar man naturvetenskapliga frågeställningar och vad finns det för naturvetenskapliga arbetsmetoder?

Välkommen att läsa kursen Naturkunskap 1a2!

Kort om kursen

Poäng: 50 poäng.

Takt: Heltid/deltid.

Kursstart: Löpande – distans.

Kurskod: NAKNAK01a2

Studieform: Distans.

Kostnader: Kommunen betalar för din utbildning. Kurslitteraturen står du själv för.

Studiemedel: Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Behörighet

Behörighet:

Ansökan och antagning

Ansökan och antagning: Du söker hos vuxenutbildningen hos din hemkommun.

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. Därför måste du välja en kommun innan du kan skicka in ansökan. Saknas din kommun i listan?


Innehåll

Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun

Det finns över 150 kurser att välja bland som alla är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande. Det finns en stor flexibilitet och du kan därför påbörja dina studier när som på året.

Individuell studieplan & personlig lärare

Dina kursval skickas till MoA Lärcentrum och du får din individuella studieplan, tillgång till en personlig lärare samt inlogg till vår lärplattform. Även en inbjudan till en uppstartsträff.

Studierna startar

Dina studier börjar alltid på en måndag och räknas som kursvecka 1. Vår lärplattform är byggt utifrån en enkelhet och struktur och du följer anvisningarna som finns beskrivet i varje kursrum. Under hela kursen når du din lärare via notiser och Skype. Du får även tillgång till diskussionsforum med andra elever.

Inlämningar och prov

Varje vecka gör du betygsgrundande uppgifter som din lärare ger respons på så att du vet hur du ligger till. Det kan ske muntligt via skype och skriftligt. Vid kursslut avslutas dina studier med en tentamen.

Betygssamtal

I samband vid kursslut genomförs ett betygssamtal med din lärare. Detta för att du ska få en helhetssyn över din kunskapsutveckling samt känna dig rättvist bedömd.

Examen

Betyget skickas till vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är även i din hemkommun som du begär ut ditt betyg. Vi kan med glädje säga att du lämnar MoA Lärcentrum klokare!


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på MoA Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Telefonnummer växel: 010-2070601

  MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 15.00. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

  MoA Lärcentrum

  Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.