Synpunkter på utbildningen

Studera var du vill

Skapande verksamhet

Vilket material lämpar sig bäst när man ska göra papier maché? Hur får du någon att skapa bara för att det är kul och inte för att sträva mot ett färdigt perfekt resultat? Hur kan man använda musik för att stärka människors kroppsuppfattning? På vilket sätt kan du som pedagog och ledare hjälpa deltagaren i sin personlighetsutveckling genom skapande? Hur planerar och dokumenterar du skapande verksamhet?

Detta är några av de frågor som besvaras i kursen Skapande verksamhet. Kursen behandlar också vilken betydelse skapande verksamheter har för människors lärande och växande, olika metoder, tekniker och material för skapande aktiviteter och hur man kan använda bild och form, drama, dans och musik som redskap i pedagogiska sammanhang.

Under kursens gång får du möjlighet att själv testa på olika tekniker och metoder kring skapande för att öka din förståelse för skapandeprocessen. Du kommer även få uppgifter att leda andra i skapandeaktivteter. Kursen blandar teori med praktiskt genomförande.

För att se mer av kursens centrala innehåll och kunskapskrav klicka här.

Välkommen att läsa kursen Skapande verksamhet!

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. Därför måste du välja en kommun innan du kan skicka in ansökan. Saknas din kommun i listan?


Innehåll

Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun

Det finns över 150 kurser att välja bland som alla är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande. Det finns en stor flexibilitet och du kan därför påbörja dina studier när som på året.

Individuell studieplan & personlig lärare

Dina kursval skickas till MoA Lärcentrum och du får din individuella studieplan, tillgång till en personlig lärare samt inlogg till vår lärplattform. Även en inbjudan till en uppstartsträff.

Studierna startar

Dina studier börjar alltid på en måndag och räknas som kursvecka 1. Vår lärplattform är byggt utifrån en enkelhet och struktur och du följer anvisningarna som finns beskrivet i varje kursrum. Under hela kursen når du din lärare via notiser och Skype. Du får även tillgång till diskussionsforum med andra elever.

Inlämningar och prov

Varje vecka gör du betygsgrundande uppgifter som din lärare ger respons på så att du vet hur du ligger till. Det kan ske muntligt via skype och skriftligt. Vid kursslut avslutas dina studier med en tentamen.

Betygssamtal

I samband vid kursslut genomförs ett betygssamtal med din lärare. Detta för att du ska få en helhetssyn över din kunskapsutveckling samt känna dig rättvist bedömd.

Examen

Betyget skickas till vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är även i din hemkommun som du begär ut ditt betyg. Vi kan med glädje säga att du lämnar MoA Lärcentrum klokare!


Frågor & Svar

En fråga om distanskurser?

Svar: Idag är väktarutbildning en yrkesutbildning på gymnasienivå och via Vuxenutbildningen precis som undersköterskeutbildning eller snickarutbildning m m

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på MoA Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Telefonnummer växel: 010-2070601

  MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 15.00. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

  MoA Lärcentrum

  Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.