Synpunkter på utbildningen

Studera var du vill

Pedagogiska teorier och praktiker

Vilket arbetssätt arbetar man utifrån i Montessoripedagogiken? Hur ser man på skapande inom Waldorfskolan? Varför kallar Freinetpedagogiken för Arbetets pedagogik? Hur påverkar Freinetpedagogiken barnets lärande? Vilka olika pedagogiska arbetssätt finns och vad skiljer dessa åt? Hur kan man planera och genomföra pedagogiska verksamheter utifrån ett syfte och mål? Hur interagerar man med barnen på en Monterssoriförskola?

Detta är några av de frågor som du kommer få besvarade i kursen Pedagogiska teorier och praktiker. Kursen kommer även att behandla fördjupning i en eller flera pedagogiska teorier, kritisk bearbetning av information från olika källor, pedagogiska lärmiljöer, interaktion och kommunikation i möten och samarbete med människor.

Under kursens gång kommer du få upp ögonen för att man kan se på pedagogik ur många olika perspektiv, samtidigt som du också kommer att tränas att vara kritisk i din bedömning av dessa. Du kommer även att praktiskt få öva dig i att planera, genomföra, dokumentera och utvärdera pedagogiska aktiviteter utifrån ett mål och syfte. Denna kurs är en av de kurser du läser i yrkesutgången barnskötare.

För att se mer av kursens centrala innehåll och kunskapskrav klicka här.

Välkommen att läsa kursen Pedagogiska teorier och praktiker!

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. Därför måste du välja en kommun innan du kan skicka in ansökan. Saknas din kommun i listan?


Innehåll

Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun

Det finns över 150 kurser att välja bland som alla är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande. Det finns en stor flexibilitet och du kan därför påbörja dina studier när som på året.

Individuell studieplan & personlig lärare

Dina kursval skickas till MoA Lärcentrum och du får din individuella studieplan, tillgång till en personlig lärare samt inlogg till vår lärplattform. Även en inbjudan till en uppstartsträff.

Studierna startar

Dina studier börjar alltid på en måndag och räknas som kursvecka 1. Vår lärplattform är byggt utifrån en enkelhet och struktur och du följer anvisningarna som finns beskrivet i varje kursrum. Under hela kursen når du din lärare via notiser och Skype. Du får även tillgång till diskussionsforum med andra elever.

Inlämningar och prov

Varje vecka gör du betygsgrundande uppgifter som din lärare ger respons på så att du vet hur du ligger till. Det kan ske muntligt via skype och skriftligt. Vid kursslut avslutas dina studier med en tentamen.

Betygssamtal

I samband vid kursslut genomförs ett betygssamtal med din lärare. Detta för att du ska få en helhetssyn över din kunskapsutveckling samt känna dig rättvist bedömd.

Examen

Betyget skickas till vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är även i din hemkommun som du begär ut ditt betyg. Vi kan med glädje säga att du lämnar MoA Lärcentrum klokare!


Frågor & Svar

En fråga om distanskurser?

Svar: Idag är väktarutbildning en yrkesutbildning på gymnasienivå och via Vuxenutbildningen precis som undersköterskeutbildning eller snickarutbildning m m

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på MoA Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Telefonnummer växel: 010-2070601

  MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 15.00. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

  MoA Lärcentrum

  Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.