Synpunkter på utbildningen

Studera var du vill

Människors miljöer

Hur kommer det sig att du känner dig som svensk, syrier eller rom? Varför behandlas tjejer och killar olika i vårt samhälle? Varför kan man se på någon om den bor i ett rikt eller fattigt bostadsområde? Vilka rättigheter har du som människa? Hur påverkas du av din uppväxtmiljö? Är kriminalitet  ärftligt eller miljöpåverkan? Hur kommer det sig att någon får frukost på sängen på sin födelsedag medan någon annan inre firar den alls?

Detta är några av de frågor som du kommer få besvarade i kursen Människors miljöer. Kursen kommer också behandla bl.a. hur identiteter skapas och hur genus, klass, etnicitet generation och funktionsnedsättningar påverkar våra levnadsvillkor. I kursen kommer du även få läsa om barnkonventionen, FN:s förklaring om mänskliga rättigheter och vad som är positivt och negativt med segregation och integration.

Kursen ställer, vänder och vrider på många olika perspektiv kring människors levnadsvanor och villor och är mycket personlighetsutvecklande. Du kommer ha stor nytta av kursen i ditt möte med andra människor, både privat och yrkesmässigt.

Välkommen till kursen Människors miljöer!

 

Kort om kurs

Poäng: 100 poäng.

Takt: Heltid/deltid.

Längd:

Kursstart: Löpande – distans.

Kurskod: PEDMÄI0

Studieform: Distans.

Kostnader: Kommunen betalar för din utbildning. Kurslitteraturen står du själv för.

Studiemedel: Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Jobbmöjligheter:

Studieplan:

Behörighet

Behörighet:

Ansökan och antagning

Ansökan och antagning: Du söker hos vuxenutbildningen hos din hemkommun.

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. Därför måste du välja en kommun innan du kan skicka in ansökan. Saknas din kommun i listan?


Innehåll

Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun

Det finns över 150 kurser att välja bland som alla är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande. Det finns en stor flexibilitet och du kan därför påbörja dina studier när som på året.

Individuell studieplan & personlig lärare

Dina kursval skickas till MoA Lärcentrum och du får din individuella studieplan, tillgång till en personlig lärare samt inlogg till vår lärplattform. Även en inbjudan till en uppstartsträff.

Studierna startar

Dina studier börjar alltid på en måndag och räknas som kursvecka 1. Vår lärplattform är byggt utifrån en enkelhet och struktur och du följer anvisningarna som finns beskrivet i varje kursrum. Under hela kursen når du din lärare via notiser och Skype. Du får även tillgång till diskussionsforum med andra elever.

Inlämningar och prov

Varje vecka gör du betygsgrundande uppgifter som din lärare ger respons på så att du vet hur du ligger till. Det kan ske muntligt via skype och skriftligt. Vid kursslut avslutas dina studier med en tentamen.

Betygssamtal

I samband vid kursslut genomförs ett betygssamtal med din lärare. Detta för att du ska få en helhetssyn över din kunskapsutveckling samt känna dig rättvist bedömd.

Examen

Betyget skickas till vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är även i din hemkommun som du begär ut ditt betyg. Vi kan med glädje säga att du lämnar MoA Lärcentrum klokare!


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på MoA Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Telefonnummer växel: 010-2070601

  MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 15.00. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

  MoA Lärcentrum

  Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.