Synpunkter på utbildningen

Studera var du vill

Pedagogiskt arbete

Vilken betydelse har rolleken för femåringen? Hur ser en vanlig dag ut på förskolan? Hur lägger du upp ett utvecklingssamtal? Finns det en läroplan för fritidshemmet? Vilken roll har du som vuxen för barnets utveckling? Hur gör du för att få alla barn att känna sig delaktiga? Vilka arbetsuppgifter finns det på förskolan, i förskoleklassen och på fritidshemmet?

Detta är några av de frågor som du får svar på i kursen Pedagogisk arbete. Kursen behandlar även bl.a. barns olikheter, framväxten av pedagogiska verksamheter, lagar och styrdokument, FN:s konvention om mänskliga rättigheter, barnsäkerhet och barnolycksfall, planering och genomförande av pedagogiska aktiviteter, yrkesrollen och att arbeta i arbetslag.

Kursen ger dig möjlighet att stärka din yrkesroll som barnskötare, men också att träna dig i att leda olika pedagogiska aktiviteter och verksamheter. APL – Arbetsplatsförlagt lärande, är en viktig del av kursen och du kommer att få väva samman teori med praktiskt genomförande på en praktikplats som är lämplig.

För att se mer av kursens centrala innehåll och kunskapskrav, klicka här.

Välkommen att läsa kursen Pedagogiskt arbete!

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. Därför måste du välja en kommun innan du kan skicka in ansökan. Saknas din kommun i listan?


Innehåll

Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun

Det finns över 150 kurser att välja bland som alla är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande. Det finns en stor flexibilitet och du kan därför påbörja dina studier när som på året.

Individuell studieplan & personlig lärare

Dina kursval skickas till MoA Lärcentrum och du får din individuella studieplan, tillgång till en personlig lärare samt inlogg till vår lärplattform. Även en inbjudan till en uppstartsträff.

Studierna startar

Dina studier börjar alltid på en måndag och räknas som kursvecka 1. Vår lärplattform är byggt utifrån en enkelhet och struktur och du följer anvisningarna som finns beskrivet i varje kursrum. Under hela kursen når du din lärare via notiser och Skype. Du får även tillgång till diskussionsforum med andra elever.

Inlämningar och prov

Varje vecka gör du betygsgrundande uppgifter som din lärare ger respons på så att du vet hur du ligger till. Det kan ske muntligt via skype och skriftligt. Vid kursslut avslutas dina studier med en tentamen.

Betygssamtal

I samband vid kursslut genomförs ett betygssamtal med din lärare. Detta för att du ska få en helhetssyn över din kunskapsutveckling samt känna dig rättvist bedömd.

Examen

Betyget skickas till vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är även i din hemkommun som du begär ut ditt betyg. Vi kan med glädje säga att du lämnar MoA Lärcentrum klokare!


Frågor & Svar

En fråga om distanskurser?

Svar: Idag är väktarutbildning en yrkesutbildning på gymnasienivå och via Vuxenutbildningen precis som undersköterskeutbildning eller snickarutbildning m m

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på MoA Lärcentrum.




    [recaptcha]

    Kom i kontakt

    Kontaktperson

    Telefonnummer växel: 010-2070601

    MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 15.00. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

    MoA Lärcentrum

    Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.