Vilken betydelse har rolleken för femåringen? Hur ser en vanlig dag ut på förskolan? Hur lägger du upp ett utvecklingssamtal? Finns det en läroplan för fritidshemmet? Vilken roll har du som vuxen för barnets utveckling? Hur gör du för att få alla barn att känna sig delaktiga? Vilka arbetsuppgifter finns det på förskolan, i förskoleklassen och på fritidshemmet?
Detta är några av de frågor som du får svar på i kursen Pedagogisk arbete. Kursen behandlar även bl.a. barns olikheter, framväxten av pedagogiska verksamheter, lagar och styrdokument, FN:s konvention om mänskliga rättigheter, barnsäkerhet och barnolycksfall, planering och genomförande av pedagogiska aktiviteter, yrkesrollen och att arbeta i arbetslag.
Kursen ger dig möjlighet att stärka din yrkesroll som barnskötare, men också att träna dig i att leda olika pedagogiska aktiviteter och verksamheter. APL – Arbetsplatsförlagt lärande, är en viktig del av kursen och du kommer att få väva samman teori med praktiskt genomförande på en praktikplats som är lämplig.
För att se mer av kursens centrala innehåll och kunskapskrav, klicka här.
Välkommen att läsa kursen Pedagogiskt arbete!