Synpunkter på utbildningen

Studera var du vill

Specialpedagogik 1

Vad är egentligen autism? Hur kommunicerar du med en person som inte har något tal? Hur känns det att ha en funktionsnedsättning och vara helt beroende av andra människor? Hur bemöter du en person som är rullstolsburen? Vad gör man på ett dagcenter? Hur kan man planera en aktivitet som passar för en person med funktionsnedsättning?

Kursen Specialpedagogik 1 fokuserar på det friska och fungerande hos en person med funktionsnedsättning. Utifrån detta planeras och genomförs olika stärkande aktiviteter som passar för individen. Till sin hjälp finns en mängd hjälpmedel och metoder som gör att nedsättningen inte längre blir ett hinder i vardagen. Kursen sätter fokus på bemötande och diskussion av den värdering som finns i olika begrepp inom det specialpedagogiska området så som inkludering, exkludering, avvikelse normalitet, tillgänglighet och delaktighet.

Kursen är mycket personlighetsutvecklande och vänder upp och ner på dina egna värderingar och attityder som du har. Dessutom ger kursen dig ett nytt förhållningssätt i ditt bemötande av andra människor, både privat men också yrkesmässigt.

Välkommen att läsa kursen Socialpedagogik 1!

Kort om kursen

Poäng: 100 poäng.

Takt: Heltid/deltid.

Längd:

Kursstart: Löpande – distans.

Kurskod: SPCPEO01

Studieform: Distans.

Kostnader: Kommunen betalar för din utbildning. Kurslitteraturen står du själv för.

Studiemedel: Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Jobbmöjligheter:

Studieplan:

Behörighet

Behörighet:

Ansökan och antagningar

Ansökan och antagning: Du söker hos vuxenutbildningen hos din hemkommun.

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. Därför måste du välja en kommun innan du kan skicka in ansökan. Saknas din kommun i listan?


Innehåll

Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun

Det finns över 150 kurser att välja bland som alla är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande. Det finns en stor flexibilitet och du kan därför påbörja dina studier när som på året.

Individuell studieplan & personlig lärare

Dina kursval skickas till MoA Lärcentrum och du får din individuella studieplan, tillgång till en personlig lärare samt inlogg till vår lärplattform. Även en inbjudan till en uppstartsträff.

Studierna startar

Dina studier börjar alltid på en måndag och räknas som kursvecka 1. Vår lärplattform är byggt utifrån en enkelhet och struktur och du följer anvisningarna som finns beskrivet i varje kursrum. Under hela kursen når du din lärare via notiser och Skype. Du får även tillgång till diskussionsforum med andra elever.

Inlämningar och prov

Varje vecka gör du betygsgrundande uppgifter som din lärare ger respons på så att du vet hur du ligger till. Det kan ske muntligt via skype och skriftligt. Vid kursslut avslutas dina studier med en tentamen.

Betygssamtal

I samband vid kursslut genomförs ett betygssamtal med din lärare. Detta för att du ska få en helhetssyn över din kunskapsutveckling samt känna dig rättvist bedömd.

Examen

Betyget skickas till vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är även i din hemkommun som du begär ut ditt betyg. Vi kan med glädje säga att du lämnar MoA Lärcentrum klokare!


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på MoA Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Telefonnummer växel: 010-2070601

  MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 15.00. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

  MoA Lärcentrum

  Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.