Synpunkter på utbildningen

Studera var du vill

Engelska 6

Att kunna uttrycka sig på engelska blir allt viktigare i dagens samhälle och kunskaperna från denna kurs kommer du kunna nyttja hela livet, till studier, arbete och fritid. Engelska 6 hos oss är en kurs där du studerar hemma och på nätet. Kursen är välstrukturerad och lätt att hänga med på även om du inte tidigare läst på distans.

Kursupplägget är varierat och tränar de centrala förmågorna tala, lyssna, läsa och skriva på olika sätt. Kurslitteraturen hjälper dig att öva ditt ordförråd och din förmåga att formulera dig korrekt. Omfattande läsning av skönlitteratur ingår också i kursen. Du jobbar till stor del självständigt och i egen takt med kursmaterialet och skickar in inlämningar till lärare med jämna mellanrum. Återkoppling på obligatoriska moment får du utifrån innehåll samt en bedömning utifrån de nivåkrav som är kopplade till kursmomentet.

Notera att kursen till största delen fokuserar färdigheterna läsa och skriva och inte på schemalagd engelsk konversation i grupp eller med lärare. Du avslutar kursen med det nationella provet i Engelska 6, vilket ingår i betygsunderlaget

Kort om kurs

Poäng: 100 poäng.

Takt: Heltid/deltid.

Kursstart: Löpande – distans.

Kurskod: ENGENG06

Studieform: Distans.

Kostnader: Kommunen betalar för din utbildning. Kurslitteraturen står du själv för.

Studiemedel: Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Behörighet

Behörighet: För att läsa Engelska 6 måste du först ha läst Engelska 1, 2, 3, 4 och 5

Ansökan och antagning

Ansökan och antagning: Du söker hos vuxenutbildningen hos din hemkommun.

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. Därför måste du välja en kommun innan du kan skicka in ansökan. Saknas din kommun i listan?


Innehåll

Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun

Det finns över 150 kurser att välja bland som alla är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande. Det finns en stor flexibilitet och du kan därför påbörja dina studier när som på året.

Individuell studieplan & personlig lärare

Dina kursval skickas till MoA Lärcentrum och du får din individuella studieplan, tillgång till en personlig lärare samt inlogg till vår lärplattform. Även en inbjudan till en uppstartsträff.

Studierna startar

Dina studier börjar alltid på en måndag och räknas som kursvecka 1. Vår lärplattform är byggt utifrån en enkelhet och struktur och du följer anvisningarna som finns beskrivet i varje kursrum. Under hela kursen når du din lärare via notiser och Skype. Du får även tillgång till diskussionsforum med andra elever.

Inlämningar och prov

Varje vecka gör du betygsgrundande uppgifter som din lärare ger respons på så att du vet hur du ligger till. Det kan ske muntligt via skype och skriftligt. Vid kursslut avslutas dina studier med en tentamen.

Betygssamtal

I samband vid kursslut genomförs ett betygssamtal med din lärare. Detta för att du ska få en helhetssyn över din kunskapsutveckling samt känna dig rättvist bedömd.

Examen

Betyget skickas till vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är även i din hemkommun som du begär ut ditt betyg. Vi kan med glädje säga att du lämnar MoA Lärcentrum klokare!


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på MoA Lärcentrum.
  [recaptcha]

  Kom i kontakt

  Kontaktperson

  Telefonnummer växel: 010-2070601

  MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 15.00. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

  MoA Lärcentrum

  Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.