Synpunkter på utbildningen

MoA Lärcentrum i Solna

Det är aldrig för sent att börja studera. MoA Lärcentrum erbjuder utbildningar som tar dignärmare dina framtida mål och drömmar. Välkommen till en liten skola med storgemenskap och hög kompetens!

MoA Lärcentrum präglas av en öppen och välkomnande atmosfär. Våra värdeord ärhjärtligt, inspirerat, engagerat och kvalitet. Med dem i ryggen arbetar vi med våra elever ifokus. Idag finns vi i 30 av landets kommuner.

Du hittar oss i ljusa, fina lokaler högst upp i Solna köpcentrum. Närheten till Solnastadshus, där Solna Vuxenutbildning bedriver sin verksamhet, gör att vi snabbt kan hjälpadig i ärenden där en dialog med kommunen krävs. Vi erbjuder en motiverande studiemiljöoch ett erfarenhetsutbyte som är värt mycket på din väg mot ett nytt yrke.

Med upplägget på våra utbildningar, de studiemöjligheter som ges och våra läraresyrkesspecifika kunskaper kan vi garantera att du lämnar oss väl förberedd inför nästasteg. I bagaget kommer du att ha goda teoretiska kunskaper, praktiska färdigheter ochverklighetsförankrade erfarenheter.

Som en av landets ledande utbildningsaktörer inom vård och omsorg vet vi att du kommervara attraktiv på arbetsmarknaden efter din tid hos oss. Med över 20 års erfarenhet avvårdutbildningar inom Komvux kan vi vår sak.

Utöver vårt välrenommerade vård- och omsorgsprogram erbjuder vi en barn- ochfritidsutbildning med många yrkesutgångar samt en unik väktarutbildning. Från och medaugusti 2019 kommer även våra kombinationsutbildningar, då du läser språk ochyrkesinriktade kurser integrerat, att finnas i Solna. Du kan gå samtliga utbildningar bådepå distans eller i klass.

Mer information om samtliga utbildningar hittar du längre ner på sidan under respektiveyrkeskategori. Välj det yrke som du är intresserad av och läs mer om kurser och innehåll.

Hjärtligt välkommen att börja hos oss!

Just nu hos MoA

Prövning & prov

Du som har tidigare arbets- eller livserfarenhet kan genomgå en valideringsprocess på MoA Lärcentrum. Valideringsprocessen startar när du blir antagen som elev hos oss. Vi gör en kartläggning tillsammans med dig där vi dokumenterar tidigare betyg, intyg, arbetserfarenhet och livserfarenhet. Utifrån denna kartläggning planerar vi dina studier. Du kan validera hel eller del av kurs. Valideringen avslutas med en prövning för ett nationellt gymnasiebetyg i aktuell kurs.

Prövning

Välkommen att kontakta skolan på: moa.stockholm@www.moa-larcentrum.se för mer information, det är också via denna mail du anmäler dig för prövning genom att skriva ditt fullständiga namn, din hemkommun, kursen du önskar pröva i samt om du har läst kursen tidigare (i så fall bifogas betyg)! Tänk på att vi enbart erbjuder prövning och validering i de kurser som ingår i det kursutbud vi har gentemot din hemkommun. Scrolla ner för att se vilka utbildningar och kurser vi erbjuder just gentemot din hemkommun. En prövnings och validerings anmälan görs senast 30 dagar innan valt tillfälle. När du har gjort en anmälan så får du ett mejl med information om tider och hur du betalar.

Viktigt att tänka på innan prövning bokas!

En prövning i en kurs innebär att du på egen hand läser in en kurs och sedan gör en prövning på hela kursens innehåll utifrån det centrala innehållet, kursens syfte och kunskapskrav. Därefter får du ett officiellt betyg F-A. Prövningen omfattar hela kursen enligt den nationella kursplanen och testar alltså dina kunskaper mot Skolverkets nationella kursmål och betygskriterier. Dessa hittar du på skolverkets hemsida www.skolverket.se.

Det åligger alltså dig själv att läsa in kursen inför prövningen enligt kursmålen.

Vi kan rekommendera kurslitteratur men vill trycka på att det är av stor vikt att använda fler källor och litteratur inför en prövning.

Prov och prövningstillfällen VT19 Sthlm

Onsdag 13 februari                   kl. 9-13 i Kista

Onsdag 13 februari                   kl. 9-13 i Södertälje

Onsdag 20 mars                         kl. 9-13 i Huddinge

Onsdag 24 april                          kl. 9-13 i Kista

Onsdag 24 april                          kl. 9-13 i Södertälje

Onsdag 8 maj                               kl. 9-13 i Huddinge

Onsdag 5 juni                               kl. 9-13 i Huddinge

MoA Lärcentrum i Solna erbjuder följande utbildningar

  Se alla distanskurser här.

 
Vuxenutbildning

Kombinationsutbildning till barnskötare

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Kombinationsutbildning Undersköterska i äldreomsorg

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Vård och omsorgsprogrammet

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Barn och Fritidsprogrammet

Gå till utbildningen
 
Vuxenutbildning

Yrkesväktarutbildning

Gå till utbildningen

På MoA Lärcentrum möts man av ett stort engagemang, mycket glädje och en stark vilja att genomföra Sveriges bästa vuxenutbildning. Hos oss är alla en viktig del av företaget och man har stora möjligheter till utveckling. Organisationen är skapad på ett modernt sätt och vi kan erbjuda mycket konkurrenskraftiga villkor i ett snabbt expanderande företag.

På vår LinkedIn och Facebook sida publicerar vi våra lediga tjänster. Följ oss och håll dig uppdaterad:

Facebook

LinkedIn

Kom i kontakt

Kontaktperson

Daniela Bethgabriel
Verksamhetschef

Telefon: 010-2070601
E-post: daniela.bethgabriel@www.moa-larcentrum.se

MoA Lärcentrum i Solna

MoA Lärcentrum, Solna
Solna torg 3
171 45 Solna

Telefon: 010-20 70 601