Lämna feedback
17 augusti, 2018

Vi söker en studie-och yrkesvägledare till MoA Lärcentrum i Stockholm!

 

1997 var året då MoA Lärcentrum startade i Linköping, med visionen att erbjuda en högkvalitativ, varm och hjärtlig utbildning för vuxna. Verksamheten har sedan dess vuxit stadigt och idag har vi 11 skolor runt om i landet och avtal med 30 kommuner. MoA Lärcentrum erbjuder klass- och distansstudier inom vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, yrkesväktarutbildning, grundläggande och gymnasiala allmänna teoretiska kurser samt SFI. Vi kan med stolthet säga att vi idag är ett av de större utbildningsföretagen inom vård-och omsorgsutbildningar. Vi på MoA Lärcentrum känner stor glädje och stolthet över att årligen utbilda ca 5000 elever och bidra till att fler människor får en anställning efter att ha studerat hos oss. Vårt mål är att alltid vara elevernas första val i öppna jämförelser mellan skolor.

Vi lever efter våra ledord och värderingar Hjärtligt – Inspirerande – Engagerande – med Kvalité. Vi värderar starkt vår teamkänsla och att ha kul och trivas på arbetet!

 

Beskrivning av arbetsuppgifter:

Som studie- och yrkesvägledare hos oss på MoA Lärcentrum arbetar du nära eleverna och är en viktig del av teamet med lärare, administratör, platsansvarig och verksamhetschef på skolan. Du deltar i våra arbetslagsträffar och elevkonferenser. Tillsammans ger ni eleverna de bästa förutsättningarna för att lyckas med studierna. I rollen som studie- och yrkesvägledare kommer du att träffa eleverna enskilt och i grupp, i klassrummet och via lär-plattform. Du vägleder och uppmuntrar eleverna i deras studiesituation och synliggör vilka möjliga vägar mot arbetslivet och fortsatta studier som finns samt kartlägger valideringsmöjligheter. Du behöver vara tillgänglig på våra olika enheter i Stockholm för både drop-in och bokade vägledningssamtal. Våra skolor ligger centralt i Kista, Huddinge och Södertälje med närhet till kollektivtrafik samt goda parkeringsmöjligheter. Ditt arbete samordnas med övriga kollegor inom verksamheten. Vi söker en studie- och yrkesvägledare som även kan tänka sig att arbete med administrativa uppgifter som en del i sin tjänst. I de administrativa uppgifterna tillkommer bland annat arbete med antagning, statistik, avregistrering av elever enligt gällande avtal, betygsregistrering, lägga ut sök hos våra huvudmän, agera provvakt vid behov, vara behjälplig APL-samordnare i APL-förfrågningar och placeringar samt i viss mån göra beställningar och boka lokaler.

 

Du kommer bland annat att:

 

Formell kompetens
Du delar våra värderingar Inspirerande, Engagerad, Hjärtlig och kvalitetsmedveten.
Du ska vara behörig studie- och yrkesvägledare med examen från studie- och yrkesvägledarprogrammet.
Du har helst erfarenhet av att arbeta med elever inom SFI och VO/BF inom VUX.
Du är en van datoranvändare och kan snabbt lära dig ny program.
Du tycker om att möta elever i både klassrumssituation samt via olika digitala forum
Du är duktig på att organisera och planera din tid samt motiveras av att stödja och leda människor.
Du har tålamod, ett starkt engagemang, en god människokännedom och är kommunikativ i så väl tal som skrift.

Dina personliga egenskaper
För att trivas hos oss behöver du tycka om att vara flexibel och se utmaningen i att arbeta i en organisation som strävar efter att hela tiden utvecklas och bli bättre. Du är utåtriktad och har förmågan att nå ut till eleverna, kollegor och huvudmän. Det är också viktigt att du vill ha roligt på jobbet och att du möter utmaningar med en positiv lösningsorienterad inställning. Vi arbetar som ett team vilket innebär att vi ser den stora nyttan av delaktighet och tanken om att göra saker tillsammans. Vi strävar efter mångfald vad gäller kön, funktionsnedsättning, ålder och kulturell bakgrund. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som kreativitet, samarbetsförmåga och vilja att utveckla verksamheten. Det är meriterat om du har kunskaper i följande system: Alvis, Open24/Hypernet, Freja, It´s learning, Fronter, Sharepoint, Officepaketet samt Outlook.

 

Tillträde: Omgående

 

Varaktighet: Tillsvidare (vi tillämpar provanställning på 6 månader)

 

Heltid/deltid: Heltid, 40 timmar/vecka, måndag-fredag 8-17

 

Kontakt vid frågor: Frågor och funderingar välkomnas per mail till Daniela: daniela.bethgabriel@moa-larcentrum.se

 

Lön: Månadslön. MoA Lärcentrum tillämpar individuell lönesättning. Vi på MoA Lärcentrum har kollektivavtal.

 

Ansökan: Är du personen vi söker och vill vara med i vårt framgångsrika team, är du hjärtligt välkommen att söka tjänsten så snart som möjligt! Urval och intervjuer sker fortlöpande och tjänsten kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Du ansöker genom att maila ditt CV & personliga brev till daniela.bethgabriel@moa-larcentrum.se

Ansök senast: 2018-09-30

Adress: MoA Lärcentrum, Patron Pehrs väg 3, 141 35 Huddinge