Synpunkter på utbildningen
17 januari, 2020

Nu ska ItsLearning fungera igen!

ItsLearning har under ett par dagar haft omfattande driftsstörningar som MoA tyvärr inte kunnat påverka. Våra leverantörer har nu på morgonen genomfört en lyckad uppdatering.

Om du efter detta stora driftsstopp, fortfarande har svårt att logga in, upplever störningar eller upptäcker fel i systemet, hör av dig till vår It-support via växeln på tel. 010-2070601 (välj support) så ska vi göra allt vi kan för att hjälpa dig.

I tisdags (2020-01-14) genomförde vår leverantör av elevhanteringssystemet Alvis, ett stort serverbyte. ItsLearning hämtar all information om elevernas studieplaner och progression i studierna från Alvis. Serverbytet hade Alvis informerat ItsLearning och oss om i god tid men trots detta fungerade inte inläsningen efter serverbytet. Något som fick stora konsekvenser för merparten av våra elever, vilket vi verkligen beklagar.

Vi (med hjälp från våra elever) upptäckte snabbt problemet och har sedan dess, arbetat intensivt tillsammans med leverantörerna för att kartlägga orsaken till driftsstörningen och att hitta vägar till en lösning. Nu har leverantörerna hittat den verkliga orsaken till problemet och uppdateringen de genomförde idag (2020-01-17) innebär att allt ska fungera felfritt för våra elever.

Driftsstörningar av denna dignitet är självklart inte acceptabelt och vi kommer tillsätta en egen utredning kring det inträffade för att säkerställa att det inte inträffar igen.