Synpunkter på utbildningen

Studera var du vill

Svenska 1

I svenska på gymnasiet arbetar vi främst med att utveckla förmågan att skriva, läsa och tala. Dessa förmågor arbetar vi med i flera huvudområden som finns i alla tre kurserna Svenska 1, 2 och 3. Huvudområdena i svenska är argumentation, källhänvisning, litteraturhistoria, grammatik och språksituationen i Norden.

Syftet med ämnet svenska är att ge dig en bred kunskap om språket, språket i oss och språket runtomkring oss. Det ger dig en insikt i hur viktigt språket är för vår identitet och för vår kommunikation med varandra. Ämnet svenska vill ge dig kunskap om hur du använder språket i tal och i skrift genom att utsätta dig för muntliga moment där du använder din verbala förmåga att förmedla tankar, kunskap och känslor samt att i skrift formulera information till andra människor i olika situationer.

Varför är svenska så viktigt? Att kunna läsa olika typer av texter, allt från skönlitteratur till faktatexter är något som du kommer att utsättas för hela ditt liv. Det är inte något som endast är kopplat till dina skolår utan det är något som du har nytta av för resten av ditt liv. Det sätts även idag stor press på människan att kunna formulera sig i skrift, kanske inte alltid med papper och penna men mer och mer genom den digitala världen som vi alla lever i, därför är ämnet svenska så viktigt.

Kort om kursen

Poäng: 100 poäng.

Takt: Heltid/deltid.

Kursstart: Löpande – distans.

Kurskod: SVESVE01

Studieform: Distans.

Studieorter: Motala, Mjölby, Katrineholm, Nyköping, Stockholm Nacka och Stockholm Värmdö.

Kostnader: Kommunen betalar för din utbildning. Kurslitteraturen står du själv för.

Studiemedel: Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Kurslitteratur: Svenska impulser 1 (ISBN: 9789162270728).

Behörighet

Behörighet:

Ansökan och antagning

Ansökan och antagning: Du söker hos vuxenutbildningen hos din hemkommun.

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. Därför måste du välja en kommun innan du kan skicka in ansökan. Saknas din kommun i listan?


Innehåll

Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun

Det finns över 150 kurser att välja bland som alla är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande. Det finns en stor flexibilitet och du kan därför påbörja dina studier när som på året.

Individuell studieplan & personlig lärare

Dina kursval skickas till MoA Lärcentrum och du får din individuella studieplan, tillgång till en personlig lärare samt inlogg till vår lärplattform Fronter. Även en inbjudan till en uppstartsträff.

Studierna startar

Dina studier börjar alltid på en måndag och räknas som kursvecka 1. Vår lärplattform är byggt utifrån en enkelhet och struktur och du följer anvisningarna som finns beskrivet i varje kursrum. Under hela kursen når du din lärare via notiser och Skype. Du får även tillgång till diskussionsforum med andra elever.

Inlämningar och prov

Varje vecka gör du betygsgrundande uppgifter som din lärare ger respons på så att du vet hur du ligger till. Det kan ske muntligt via skype och skriftligt. Vid kursslut avslutas dina studier med en tentamen.

Betygssamtal

I samband vid kursslut genomförs ett betygssamtal med din lärare. Detta för att du ska få en helhetssyn över din kunskapsutveckling samt känna dig rättvist bedömd.

Examen

Betyget skickas till vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är även i din hemkommun som du begär ut ditt betyg. Vi kan med glädje säga att du lämnar MoA Lärcentrum klokare!


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på MoA Lärcentrum.
[recaptcha]

Kom i kontakt

Kontaktperson

Telefonnummer växel: 010-2070601

MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 16.30. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

MoA Lärcentrum

Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.