Synpunkter på utbildningen

Studera var du vill

Engelska 6

Engelska 6 är en 100-poängskurs som studeras på nätet. Du jobbar helt i ditt egen takt och skickar in inlämningar när du är färdig. Kursen är välstrukturerad och lätt att hänga med på, även om du inte tidigare läst på distans.

Känner du dig osäker med engelsk grammatik? Vår kurslitteratur, Progress Gold B är anpassat till engelska 6. Textboken hjälper dig att öka ditt ordförråd och formulera dig korrekt.

Undervisningen är varierad och kursen tränar dina kommunikativa förmågor på olika sätt t.ex.: genom analys av klassiska texter och skönliteratur. Du kommer att lära dig att skriva olika texttyper och även att presentera dina åsikter på engelska. Efter varje uppgift får du ett betyg och individuell feedback från din lärare. Du avslutar kursen med det nationella provet i engelska 6, som ingår i betygsunderlaget.

Att kunna uttrycka dig på engelska blir viktigare och viktigare i dagens samhälle. Kunskaperna från denna kurs kommer du kunna nyttja resten av livet, så som till studier, arbete eller semester. Engelska 6 hjälper dig att kunna förstå olika texttyper och kunna kommunicera korrekt.

Kort om kurs

Poäng: 100 poäng.

Takt: Heltid/deltid.

Kursstart: Löpande – distans.

Kurskod: ENGENG06

Studieform: Distans.

Studieorter: Ängelholm, Motala, Mjölby, Katrineholm, Nyköping, Stockholm Nacka och Stockholm Värmdö.

Kostnader: Kommunen betalar för din utbildning. Kurslitteraturen står du själv för.

Studiemedel: Utbildningen berättigar till studiemedel från CSN.

Kurslitteratur: Progress Gold B av Eva Hedencrona, Karin Smed-Gerdin och Peter Watcyn-Jones 9789144035611 och A Long Way Down av Nick Hornby 978-0-241-96993-9

Behörighet

Behörighet: För att läsa Engelska 6 måste du först ha läst Engelska 1, 2, 3, 4 och 5

Ansökan och antagning

Ansökan och antagning: Du söker hos vuxenutbildningen hos din hemkommun.

Ansök

Alla ansökningar går genom respektive kommun. Därför måste du välja en kommun innan du kan skicka in ansökan. Saknas din kommun i listan?


Innehåll

Du ansöker via vuxenutbildningen i din hemkommun

Det finns över 150 kurser att välja bland som alla är nationella, högskoleförberedande och studiemedelsberättigande. Det finns en stor flexibilitet och du kan därför påbörja dina studier när som på året.

Individuell studieplan & personlig lärare

Dina kursval skickas till MoA Lärcentrum och du får din individuella studieplan, tillgång till en personlig lärare samt inlogg till vår lärplattform Fronter. Även en inbjudan till en uppstartsträff.

Studierna startar

Dina studier börjar alltid på en måndag och räknas som kursvecka 1. Vår lärplattform är byggt utifrån en enkelhet och struktur och du följer anvisningarna som finns beskrivet i varje kursrum. Under hela kursen når du din lärare via notiser och Skype. Du får även tillgång till diskussionsforum med andra elever.

Inlämningar och prov

Varje vecka gör du betygsgrundande uppgifter som din lärare ger respons på så att du vet hur du ligger till. Det kan ske muntligt via skype och skriftligt. Vid kursslut avslutas dina studier med en tentamen.

Betygssamtal

I samband vid kursslut genomförs ett betygssamtal med din lärare. Detta för att du ska få en helhetssyn över din kunskapsutveckling samt känna dig rättvist bedömd.

Examen

Betyget skickas till vuxenutbildningen i din hemkommun. Det är även i din hemkommun som du begär ut ditt betyg. Vi kan med glädje säga att du lämnar MoA Lärcentrum klokare!


Frågor & Svar

Hittar du inte svaret på din fråga? Kontakta gärna oss på MoA Lärcentrum.
[recaptcha]

Kom i kontakt

Kontaktperson

Telefonnummer växel: 010-2070601

MoA Lärcentrums växel är öppen måndag till fredag kl. 08.00 – 16.30. Lunchstängt mellan kl. 12.00 – 13.00.

MoA Lärcentrum

Välj skola nedan för att komma i kontakt med MoA Lärcentrum i din ort.